Gå til Seun Kuti & Egypt 80

OBS: Koncerten med Seun Kuti d. 23. maj 2023 i Pumpehuset bliver udskudt uden dato!

Seun Kuti & Egypt 80

Seun Kuti & Egypt 80

Dato: TBC  
København k

Pumpehuset - Stor sal | København k

20.00

Døre: 19.00

Koncerten med Seun Kuti d. 23. maj 2023 i Pumpehuset bliver udskudt.   
 
Vi har på nuværende tidspunkt ikke mulighed for at bekræfte en ny showdato. Billetkøbere skal blot beholde den nuværende billet, da denne vil være gyldig til den nye dato, som vi håber snart at have på plads. Ticketmaster sender snarest muligt en mail ud til alle billetkøbere med mere information.

Ingen billetter til salg

Besøg os snart igen for eksklusiv adgang til billetter!

Artister ved dette event

Event information

Seun Kuti, yngste søn af afrobeat-legenden Fela Kuti, kommer til Pumpehuset sammen med det legendariske band Egypt 80.  

Som søn af en af tidens største afrobeat-pionerer, Fela Kuti, har Seun Kuti brugt det meste af sit liv på at bevare og videreføre sin fars politiske og musikalske eftermæle. Sean Kuti blev født i 1983. I en alder af 5 år begyndte han at vise interesse for faderens musik og allerede som 9-årig begyndte han at optræde som åbner til Fela Kutis shows, hvor han sang på nogle sange med Egypt 80 inden Fela indtog scenen.

Omkring 12-års alderen begyndte Seun Kuti at spille saxofon og percussion og blev officielt en del af Egypt 80. Da Fela gik bort i 1997 blev Seun udnævnt som frontmand i gruppen og har båret denne titel lige siden. Seuns shows har altid være en blanding faderens legendariske sange og hans egne. Selvom Fela aldrig optrådte med sine indspillede sange, så følte Seun at det var vigtigt at disse kompositioner også blev spillet foran et live publikum og tog dem med i sit eget set. Hen ad vejen begyndte han at give sangene sit eget aftryk og gravede dybt ned i de afrikanske traditioner for at gengive kontinentets kampe og kulturer.

I 2008 udgav Seun Kuti sit debutalbum, men det var først i 2011 med ’From Africa With Fury: Rise’ at han fik sit store gennembrud. Siden da har Seun Kuti turneret verden rundt sammen med Egypt 80. Deres shows kan ofte vare flere timer og er spækket både med passager af intens improvisation og de mere kompositionerede af slagsen. Når Seun Kuti & Egypt 80 indtager Pumpehuset til maj bliver det en aften med afrobeat i den traditionelle forstand og afrikanske rytmer der med garanti får gang i publikum.

Handicap indgang

Handicapfaciliteter: Det har desværre ikke været muligt at etablere handicapfaciliteter i Pumpehuset, da der på grund af husets fredningsstatus ikke kan foretages store renoveringer.