Gå til The Jesus and Mary Chain

The Jesus and Mary Chain

The Jesus and Mary Chain

fre 26 nov. 2021
København k

Den Grå Hal | København k

20.00

Døre: 19.00

Koncerten med The Jesus and Mary Chain onsdag d. 17. februar 2021 i Den Grå Hal flyttes til fredag d. 26. november 2021.


Sikkerheden for vores fans, artister og personale er altid vores højeste prioritet og udskydelsen er planlagt i overensstemmelse hermed.
 
Billetkøbere skal blot beholde den nuværende billet og møde op til koncerten med The Jesus and Mary Chain i Den Grå Hal fredag d. 26. november 2021.  
 
SUpport: Rev Magnetic

 

Ingen billetter til salg

Besøg os snart igen for eksklusiv adgang til billetter!

Artister ved dette event

Event information

Oplev legendariske The Jesus And Mary Chain i Den Grå Hal når de tager sange fra deres skelsættende ’Darklands’-album med på tour.

The Jesus And Mary Chain står stadig stærkt og er et af popmusikkens sidste enigmaer. Præcis ligesom punk-musikkerne, der inspirerede dem, forbliver de ”udskud i musikkens verden”, og selvom deres navn var synonym med kaos i 80’erne, så var de, og er stadig, ”the best” som medstifter Jim Reid altid har understreget.  

Der er gået 35 år siden brødrene Jim og William Reid første gang afdækkede den mørke magi, som de havde brygget i deres soveværelse i den skotske by East Kilbride. Det var en bryg der bestod af whiste noise, hvisken, Spector-rim, sort læder og en masse mørke. Deres ankomst skar igennem mainstream popkultur som et barberblad og skabte en berusende lyd som var gruppens helt egen.

Selvom debutalbummet fra 1985 ’Psychocandy’, der har Bobby Gillespie på trommer og Douglas Hart på bas, ofte hyldes som gruppens vigtigste milepæl, så blev det Reids modige, intense og dystert romantiske efterfølger som stjal de fleste tog til sig: ’Darklands’, der udkom i 1987, understregede brødrene voksende selvtillid og modenhed, men også deres sans for selvstændighed. På ’Darklands’ finder man ’April Skies’, hvilket er deres største hit, ’On The Wall’, som er en af Reids’ første kompositioner, samt ’Nine Million Rainy Days’, en neurotisk kærlighedssang der bliver blødgjort af en ironisk reference til Rolling Stones’ ’Sympathy For The Devil’.

The Jesus And Mary Chain beviste med deres seneste album ’Damage And Joy’ fra 2017 at de står skarpere end nogensinde før. Når de indtager Den Grå Hal til marts bliver det dog med klassikeren ’Darklands’ som omdrejningspunkt, og publikum bliver taget med på en nostalgisk rejse tilbage noget af det mest banebrydende punk-rock fra 80’erne.