Videoer

  Mere information

  Følg Olivia Rodrigo her:

  Website | Facebook | Twitter  | TikTok | Instagram  | YouTube            


  Om Olivia Rodrigo  
   
  Efter at have slået rekorder med sit 4x platin debutalbum SOUR – det hurtigste album i historien, der har fået alle dets sange certificeret RIAA Platinum eller højere – vender Olivia Rodrigo monumentalt tilbage med sit nye album GUTS, der afslører en mere sofistikeret tilgang som vokalist og tekstforfatter. Produceret af, og skrevet sammen med, Daniel Nigro (hendes kreative partner på SOUR), hver sang forstærker den følelsesmæssige ærlighed, der altid har præget hendes historiefortælling. Rodrigo udvider sin ekspressive palet og afslører helt nye dimensioner som artist, som illustreret på hovedsinglen "vampire".

  ”vampire”, der blev hyldet af Pitchfork som "bedste nye nummer" ved udgivelsen, debuterede som nr. 1 på Billboard Hot 100, satte Spotify-rekorden for den bedste debut for en solosang i 2023 og skød til sidst til nr. 1 på Top 40 radio. Senest nåede "vampire" førstepladsen på UK Official Singles Chart - en række begivenheder, der gjorde Rodrigo til den kvindelige kunstner med flest nr. 1-singler i Storbritannien i dette årti. "vampire" fik over 100 millioner kombinerede streams i sin første uge og ramte nr. 1 i Australien, New Zealand og Irland. Den 20-årige er den yngste kunstner i Hot 100-historien til at debutere med tre hits som nr. 1.


  SOUR, der blev udnævnt til ”#1 Album of 2021” af Rolling Stone og hyldet som et af de bedste albums i 2021 af blandt andre The New York Times, er nu 4x platin-certificeret i USA og har solgt over 17,9 millioner globale albumtilsvarende enheder med over 42 milliarder streams på verdensplan. Hvert af albummets 11 numre landede i top 30 på Billboards Hot 100, hvilket gør Rodrigo til den første kvindelige kunstner, der samtidig har 11 eller flere sange i top 30.

  Hun modtog syv GRAMMY® Award-nomineringer – inklusiv anerkendelse i hver af de fire store kategorier – og vandt priser for bedste nye kunstner, bedste popvokalalbum og bedste popsolooptræden ved den 64. GRAMMY® Awards. Rodrigo blev kåret til årets nye kunstner ved American Music Awards, Woman of the Year ved Billboards 2022 Women in Music Awards og Årets sangskriver ved både ASCAP Pop Music Awards og Variety Hitmakers.


  Genrer