Mere information

Kanonenfieber er et tysk black metal-band fra Bamberg grundlagt i 2020. Bandets leder og dets eneste medlem er en musiker med kunstnernavnet ’’Noise". Til live-koncerter bliver han ledsaget af gæstemusikere, hvor han kun fokuserer på at synge. I studiet indspiller han dog alle instrumenterne selv.
 
Udgangspunktet for Kanonenfieber var en udveksling mellem Noise og hans historiker-ven om at skrive et album om Første Verdenskrig baseret på breve og originale dokumenter fra perioden. Noise blev især motiveret til at danne bandet efter at have læst sin afdøde oldefars dagbog, som han skrev ved frontlinjen under Første Verdenskrig.
 
Musikken er præget af en mørk, aggressiv lyd, som er typisk for genren, mens den inkorporerer melodiske elementer og episke kompositioner, der giver dybde til lydbilledet.
 
Kanonenfieber udgav første album, “Menschenmühle”, i 2021. Siden da har bandet spillet flere meget succesfulde turnéer, og deres omfattende, dramatiske live-shows har rystet publikum og efterladt dem målløse på anerkendte festivaler som Summer Breeze, Party.San eller Dong Open Air.
 
Noise og hans liveband, holdes bevidst anonyme, hvilket fungerer som en reference til "Den ukendte soldats grav". Dette er monumenter i forskellige lande verden over, der mindes soldater dræbt i krige.