Videoer

  Mere information

  OM JOE BONAMASSA

  Blues-rock-superstjernen Joe Bonamassa er en af de mest berømte udøvende musikere i dag. Som tre gange GRAMMY-nomineret kunstner, der for nylig opnåede sit 25. nr. 1 album på Billboard Blues Chart, med studiealbummet Time Clocks, er Joe kun i begyndelsen af 40'erne, og han er allerede blevet en levende legende med en forbløffende multi- genrekatalog over musik. Samlet set har Bonamassa til dato over 40 albums med studie- og liveoptagelser, samarbejdsalbum med bluessensation Beth Hart og hans sideprojekter Black Country Communion og Rock Candy Funk Party.

  En produktiv sangskriver, der altid er på jagt efter at udvide sin eklektiske musikalske horisont, Bonamassa har en grænseløs arbejdsmoral, uanset om det er i et studie, på farten eller samarbejde med andre kunstnere for at anspore til ny musik. Han har været med i adskillige magasiner fra Esquire, WSJ og Parade til Rolling Stone og American Songwriter, samt på forsiden af Guitar World, Guitar Player, Vintage Guitar, Acoustic Guitar og Classic Rock Magazine.

  Den indfødte New Yorker åbnede for B.B. King, da han kun var 12 år gammel og har siden spillet sammen med kunstnere som Eric Clapton, Stephen Stills, John Lee Hooker, Warren Haynes, Steve Winwood, Peter Frampton og Buddy Guy, blandt andre. Med udgangspunkt i deres 30-årige partnerskab skabte Bonamassa og hans manager, Roy Weisman, deres eget pladeselskab, management, marketing og koncertpromoveringsfirma kaldet J&R Adventures for næsten to årtier siden. Sammen udtænkte de to mavericks en 360-graders uafhængig forretningsmodel, der har overlevet og trives i en af musikindustriens mest usikre epoker.

  Citeret af Guitar World som "velsagt verdens største bluesguitarist", er Bonamassa kendt for at tage risici og begive sig ind på ukendt territorium gennem sin omfattende karriere, men nu har han fundet en ny måde at overraske sine fans og musikelskere på. Hans seneste studiealbum "Time Clocks" blev udgivet den 29. oktober 2021, hvilket markerede hans mest rå, rockede album til dato, med hans uovertrufne vokal og spilleevner. Albummet genopdager Joe på et nyfundet højdepunkt med inderlig sangskrivning og en uovertruffen Blues Rock-evne.

  Joes 14. studiealbum "Royal Tea" blev nomineret til en Grammy Award for Bedste Contemporary Blues Album ved den 64. årlige Grammy Awards i 2022.

  Joe driver også en nonprofitorganisation kaldet Keeping the Blues Alive Foundation, hvis mission er at fremme og opretholde musikundervisning og bluesmusik ved at finansiere stipendier og give musikundervisningsressourcer til skoler i nød. Til dato har non-profit finansieret skoler og lærere med over $1 million og har haft en positiv indvirkning på 70.000 elever over hele landet.

  Siden COVID-19 har ændret verden, har Bonamassa arbejdet hårdt på at skaffe penge til musikere, der er ramt af krisen, ved at oprette Fueling Musicians-programmet. Initiativet er en nødhjælpsplan, der støtter musikere ved at give øjeblikkelige kontante betalinger til væsentlige leveomkostninger på $1.500 for at hjælpe dem med at holde sig oven vande og komme tilbage på landevejen igen, når det er sikkert. Til dato har de indsamlet over $500.000 og uddelt penge til over tre hundrede kunstnere.

  FØLG JOE BONAMASSA:

  www.jbonamassa.com | www.keepingthebluesalive.org | www.facebook.com/JoeBonamassa  / www.twitter.com/jbonamassa|www.youtube.com/JoeBonamassaTV