Daniel Lanois

to 10 aug 2017
København S

Daniel Lanois

Koncerthuset, Koncertsalen, København S Detaljer

20:00

Event detaljer

Et enkelt spadestik ned i nyere tids musikhistorie og hans navn står funklende klart. Selvom han ofte har trådt et skridt i baggrunden, for at andre kunne få spotlyset, kan du ikke komme udenom Daniel Lanois’ store indflydelse på moderne musikalske udtryk – uanset stil og genre.

Med sit soniske fingeraftryk er det muligt at høre Lanois’ bidrag og kvaliteter, i alskens akustiske eller elektroniske, i folkemusik eller det vildt futuristiske, i undergrunden eller i ren mainstream pop. 

Daniel voksede op i Hull, Quebec, en by der mest er kendt for sit hasardspil og drikkeri – ”på den anden side af sporet” som han udtrykker det. Hans familie var ikke velhavende, men der var, fra begyndelsen, et stærkt musikalt fundament: hans far spillede violin, hans mor sang, og der var regulære familiemøder, hvor live-musik var i centrum. ”Vi havde ikke penge til at tage ud,” forklarer han ”og der skete ikke alt for mange ting, så det vi gjorde var at have sammenkomster, hvor alle – onkler, tanter, hvem som helst i den bredere familie – spillede musik sammen. Det var bare, hvad vi gjorde.” Dette satte ham i centrum af en levende og åndende roots- og folkemusiktradition, alt imens han opdagede sin egen smag fra tidens popkultur. Som hans barndom fortsatte, sugede han Motown, R&B og rock’n’roll til sig, derefter den psykedeliske eksplosion, og da high school-tiden nærmede sig, var han allerede fikseret på musik, som den eneste vej, der var værd at følge.

Lanois har eksperimenteret med lyd lige siden. Hans banebrydende arbejde har inspireret mange og givet ham mulighed for at arbejde på nogle populærmusikkens bedst sælgende udgivelser – særlig potent og succesfuldt var Daniel Lanois’ parløb med Brian Eno. Sammen har de arbejdet på legendariske udgivelser, med udspring i Enos ”Ambient”-serie, hvor studieteknik og instrumentalisering flød sammen som nye unikke lyde, og store lydlandskaber udfoldede sig i rasende hast og ufattelig mængde. Et arbejde, der til stadighed danner grundlag for nogle af de mest nutidige beats på dansegulvet.

Eno-Lanois-samarbejdets store bedrifter var deres banebrydende arbejde med U2 på deres gigantiske The Joshua Tree, Actung Baby og All That You Can’t Leave Behind. Lanois satte sig også i producerstolen på Peter Gabriels store ”So” og arbejdede kontinuerligt med Bob Dylan gennem mange år.

I eget navn har Daniel Lanois også udgivet mange album, og det seneste ”Goodbye to Language” fuldender billedet af den store musikalske begavelse. Albummet tager dig med fra musik, som konstant lydbillede fra Lanois’ barndom, igennem de verdensforandrende eksperimenter fra hans yngre dage med Eno, til passagerne af de mest elegante dele af mainstream-musik. Udelukkende konstrueret af lyden fra hans pedal-steel guitar, er musikken opbygget med kompositorisk stringens, der genkalder det 20. århundredes drømmelandskaber fra Ravel og Debussy. Med en sans for konstrueret futurisme i lydbilledet og dog stadigvæk med den legende lethed, der kun kan komme fra en, der er rodfæstet århundredes folkemusikalske traditioner.

”Jeg opererer under soulmusikkens banner – musik der bare føles rigtig og kommer fra et sandfærdigt sted.” Når musikere med så megen ekspertise og erfaring som Daniel, fortæller deres egen personlige sandhed, så burde du virkelig lytte nøje efter. Det sker i DR Koncerthuset 10. august – et hus skabt til de små og store musikalske nuancer. 

Døre: 19:00

I salg nu!

Generelt salg*

kr 290,00 - 440,00

Køb billetter Find billetter der passer til dit behov Se alle billetter nedenfor

Billetter

Billetsalg

  • I salg nu!

    Generelt salg*
    kr 290,00 - 440,00

Kan du ikke finde hvad du leder efter?

Vælg en anden dato

Artister ved dette event

I salg nu!

Generelt salg*

kr 290,00 - 440,00

Køb billetter Find billetter der passer til dit behov Se alle billetter nedenfor

Registrer for Live Nation fordele

  • Billet info.
  • Nyhedsbrev
  • Artist info
Registrer