Devendra Banhart
to 22 jun 2017
København V

Devendra Banhart

Store Vega, København V Detaljer

20:00

Event detaljer

Med et vildt skæg og finurlige sangtekster om fascination af alt fra natur til den menneskelige anatomi, blev Devendra Banhart en af kernepersonerne i ’’Freak Folk’’ bølgen i 00’erne – en løst forbundet gruppe af singer/songwritere, som parrede akustiske sange med surrealistiske tekster og følsomme opsætninger.

Devendra Banhart voksede op i Caracas, Venezuela og Los Angeles. Kunst og musik har fulgt ham siden barnsben, men det var ikke før hans, omend noget korte, ophold ved San Fransisco Art Institute, at de to ting blev hans konstante følgesvende. På opfordring af poet og SFAI-professor Bill Berkson, begyndte Banhart at eksperimentere med alle former for kunst.

Næsten samtidigt begyndte han også at optage sange. Korte, halvfærdige, skriblet ned på et stykke papir, var sangene egentlig aldrig ment til udgivelse. Vennerne opfordrede dog Banhart til at sende et par demoer ud.

Han forlod SFAI og rejse rundt i verden. Da han endelig vendte hjem til L.A var han blevet vant til at optræde regelmæssigt, om end han fortsat ikke havde udgivet noget officielt.
Det ændrede sig, da Michael Gira (Swans) signede det første af Banharts musik på sit label Young God i oktober 2002. Oh Me Oh My blev med det samme et kæmpe hit, og man sammenlignede Banharts talent med legender indenfor sangskrivning (Tim Buckley, Syd Barret, Marc Bolan m.fl.)

The Black Babies ep udkom i 2003 efterfulgt af Devendra Banharts første fuldlængde album, Rejoicing In The Hands, april 2004. Young God udgav dens efterfølger, Niño Rojo i september samme år.

Begge album blev rost til skyerne fra alle sider, og fanskaren blev fortsat større.

Han skiftede til pladeselskabet XL med Cripple Crow, september 2005, en ambitiøs og sonisk plade. Herefter kom Smokey Rolls Down Thunder Canyon, som blev optaget i Banharts nye hjemmestudie i samme stil.

Banharts skift til Warner Bros. betød en mere ’lige til’ stil (relativt set) på pladen What Will We Be i 2009.
I 2013 kom Mala, et album med en lettere og mere velovervejet overgang mellem sangene, og der blev sat system i nogle af Banharts meget overfyldte elementer.
Tendensen til overbrug af musikalske elementer blev skruet endnu mere ned ved lp’en Ape In Pink Marble, 2016. 

Døre: 19:00

I salg nu!

Generelt salg*

Mere Info

kr 305,00

Køb billetter Find billetter der passer til dit behov Se alle billetter nedenfor
Billetter

Billetsalg

Artister ved dette event

I salg nu!

Generelt salg*

Mere Info

kr 305,00

Køb billetter Find billetter der passer til dit behov Se alle billetter nedenfor

Registrer for Live Nation fordele

  • Billet info.
  • Nyhedsbrev
  • Artist info
Registrer