Videoer

    Mere information

    Han begyndte som 4-årig med at spille klaver, og i en alder af 6 år kastede han sig over violinen og modtog klassisk undervisning på musikakademier i Rennes, Nantes og Boulogne. Derefter valgte han i en alder af 13, at ændre sin skæbne ved at smadre sin violin, købe en guitar og danne et rockband.
    At vokse op i Rennes gav Tiersen den perfekte musikalske uddannelse i form af byens årlige Transmusicales-festival, hvor han oplevede artister som Nirvana, Einstürzende Neubaten, Nick Cave and The Bad Seeds, The Cramps, Television og Suicide. Da hans band et par år senere gik i opløsning, købte han, i stedet for at lede efter nogle nye bandmedlemmer, en billig otte-spors mixer, og begyndte at indspille solomusik med synth, sampler og trommemaskine, lyttede til grooves på masser af gamle plader på jagt efter loops og orkesterstrygere han kunne stjæle.
    "En dag tænkte jeg, i stedet for at bruge dage på at researche og gennemlytte masser af plader for at finde den lyd der kommer tættest på det, jeg har i tankerne, hvorfor fikser jeg ikke denne skide violin og bruger den?" I sommeren 1993 kom Tiersen ikke ud af sin lejlighed, men indspillede musik alene med guitar, violin og harmonika, ikke styret af de klassiske principper, men af intuition og hans vision om "et musikalsk anarki".
    Ved udgangen af sommeren 1993 havde Tiersen indspillet over 40 numre, som endte med at udgøre størstedelen af hans to første albums. 1995's La Valse Des Monstres, inspireret af Tod Browning's Freaks og Yukio Mishima's The Damask Drum, som blev efterfulgt seks måneder senere af Rue Des Cascades, en samling korte værker indspillet med legetøjsklaver, cembalo, violin, harmonika og mandolin. Seks år senere fandt pladen et meget større publikum, da flere af numrene sammen med musik fra Le Phare blev brugt på soundtracket til Jean-Pierre Jeunets film Amelie (2001).
    Tiersens kommercielle gennembrud kom dog tidligere og helt på egen hånd. Le Phare (the Light House) fra 1998 blev indspillet i selvvalgt afsondrethed på øen Ushant (der ligger 30 kilometer ud for Bretagnes vestkyst i det Keltiske Hav), hvor Tiersen tilbragte to måneder i et lejet hus. Om natten kunne han se Creach'h, det mest kraftfuldt fyr i Europa, som det belyste det omgivende landskab.

    For fuld biografi besøg
    https://www.yanntiersen.com/

    Genrer

    Flere Live Nation nyheder