Videoer

    Mere information

    Wilco debuterede som et råt alt-country act, men skulle senere gå hen og udvikle sig til et eklektisk indie-rockorkester. Wilco rejste sig fra asken af hvad der var rock-bandet Uncle Tupelo da det gik i opløsning i 1994. Den tidligere Uncle Tupelo sanger/ sangskriver, Jeff Tweedy, startede i kølvandet på opløsningen Wilco, og i 1995 udkom debutalbummet ’A.M’, som var en samling af country-rock numre der dog fulgte den samme musikalske stil som fans kendte fra Uncle Tupelo. Sidenhen har Wilco udgivet en perlerække af albums, såsom ’A Ghost Is Born’, ’Sky Blue Sky’ og ’Star Wars’. Senest har Chicago-bandet været aktuelle med efterfølgeren til ’Star Wars’, nemlig 2016-udgivelsen ’Schmilco’.

    ’Schmilco’ er bandets tiende album, og består primært af akustiske sange, i modsætning til tidligere udgivelser, som ’Star Wars’, der har været kendetegnet af vilde fuzz-glam guitarer og baroklignende arrangementer. I stedet tager bandet nu en mere rummelig, men kaotisk, tilgang til deres sange. Hvor ’Star Wars’ smeltede sammen i en mere støjende glam-rock showcase af Wilcos forskellige stilarter er ’Schmilco’ dets tilbagelænede modsætning.

    På ’Schmilco’ føler bandets leder Tweedy sig udstødt: Hvordan skal man komme igennem en uoverensstemmelse mellem sin egen og folkets opfattelse af sit band? Skal man bevare en uskyldighed og ærlighed selv når mange fans ser én som mere (eller mindre) end et menneske, og ser Wilco som mere end bare seks musikere?

    Flere Live Nation nyheder