Martin Kohlstedt

ma 08 apr 2019
København S

Martin Kohlstedt

Koncerthuset, Studie 2, København S Detaljer

20:00

Døre: 19:00

Den tyske pianist og komponist Martin Kohlstedt sætter et originalt præg på den moderne kompositionsmusik i mødet med publikum, hvor han udfordrer og skubber til grænserne mellem sit dybsindige klaverspil og elektroniske eksperimenter.   

Publikum med billet til Martin Kohlstedt i DR Koncerthusets Studie 2 kan roligt læne sig tilbage i sædet og lade sig rive med, når den unge tyske pianist på en yderst subtil måde spalter og modulerer opfindsomme klaverkompositioner med nytænkende elektroniske synthflader og andre sublime, ja nærmest utænkelige effekter og påfund.

På lige fod med landsmanden Nils Fram og islandske Ólafur Arnalds er Martin Kohlstedt populær og anerkendt for sin revolutionære og kompromisløse tilgang til, hvordan han bruger klaveret som tro væbner og bringer den moderne kompostionsmusik ind i nye rammer og formater og ud til et nysgerrigt publikum.

Over en årrække og sideløbende med udgivelsen af sine fire soloalbum har Martin Kolhstedt turneret alverdens steder fra Europa, Rusland, Iran til USA. De mange koncerter har fungeret som et omrejsende laboratorium, hvor komponisten aften efter aften i samhørighed med sine tilhørere har forfinet de musikalske grundbaser mellem klaveret og de elektroniske elementer og samtidig doseret nye ideer og kompositioner til liveoplevelsen.

Martin Kohlstedt er af den overbevisning, at skabelsen af musik og kunstneren bag aldrig må stå stille, men skal i stedet være i konstant udvikling, hvilket han specifikt også håndhæver på scenen ved at følge impulserne og ændre musikken alt efter, hvordan publikum fra aften til aften reagerer vidt forskelligt på koncerten.  

Inden Martin Kohlstedt for alvor trådte i karakter som soloartist blev det musikalske talent bag tangenterne formet med inspiration fra jazzmusikken og fra arbejdet med to helt andre genrer, nemlig den elektroniske dance-scene og underlægningsmusik til film, teater og andre medieproduktioner. Sådan en musikalsk smeltedigel forklarer fundamentet for den succesfulde solokarriere og Martin Kohlstedts insisteren på musik ikke kan sættes i bås, og det samme gælder den oplevelse gæsterne i DR Koncerthusets Studie 2 har i vente.

For bedre at kunne forstå, se og høre den kolossale musikalitet, Martin Kohlstedt repræsenterer, kan det varmt anbefales at besøge hans YouTube-kanal spækket med bl.a. live-optagelser: https://www.youtube.com/user/martinkohlstedt         

Billetter

Billetsalg

  • I salg nu!

    Generelt salg*
    Fra 205,00 kr.

Artister ved dette event