Mere information

Nabiha Bensouda er den fødte artist og performer, og er nu klar med førstesinglen ”Deep Sleep” fra sit kommende soloalbum. ”Deep Sleep” er en sang med et vanvittigt stærkt hook, og den handler om ”bare at ville sove”. C-stykket er en godnatsang fra Mali, som Nabihas mor altid sang for hende, da hun var lille. Teksten i godnatsangen er et mix af afrikansk og fransk, og den fik altid Nabiha til at falde i søvn.  

Nabiha har danske og nordvestafrikanske rødder (Gambia, Mali og Marokko), og er født og opvokset i København som det ældste barn i en søskendeflok på syv. Nabiha voksede op med diskomusik og soul og forelskede sig desuden som 5-årig i reggae. Senere faldt kærligheden på rockmusik, R’n’B og elektronisk musik, så Nabiha har været omkring de fleste genrer og har nu udviklet sin helt egen stil, som forstærkes af hendes sublime og særegne vokal. Hun besidder en energi og attitude, som tryllebinder lytteren af hendes musik på eventyrlig vis. 

Nabiha har gennem det sidste års tid arbejdet intenst på det kommende album sammen med den svenske producer og sangskriver Carl Ryden. Numrene på albummet er inspireret af pop, urban og elektronisk musik, og produktionen er på internationalt topplan sjældent set for en artist ud af Danmark. Carl og Nabiha har skrevet og produceret alle sangene på albummet i samarbejde med fantastiske sangskrivere, så som Nina Woodford (James Morrison feat. Nelly Furtado, Kylie, Leona Lewis, Sophie Ellis Bextor, Christina Milan) og Cozi Costi (Holly Valence, Jameriquai, Booty Luv, Alex Gaudino, Sunfreakz). Også Chanelle Gstettenbauer (Terri Walker) har haft en finger med i spillet på det kommende album. Allerede under deres første writing session skrev Nabiha og Carl nummeret The Enemy, som givetvis bliver albummets anden singleudspil. Albummet forventes at blive udgivet i Danmark den 1. februar 2010. 

Albummet mixes af en legende, som mestrer evnen til at frembringe alt det bedste i musikken. Jeremy Wheatley, som har udtalt, at han vil elske at mixe albummet har blandt meget andet mixet for Royksopp feat. Robyn, Jason Mraz, James Morrison, Chris Cornell, Dido, Leona Lewis, Pet Shop Boys, Sugababes, Duffy, James Blunt, Moby, Sam Sparro, Robbie Williams, Bon Jovi, Duran Duran, Kylie, Jamelia, KLF, Human League og mange flere. 

Carl Ryden har som en af de få nye Skandinaviske producere fået foden indenfor hos de helt store artister, og flere af disse arbejder i øjeblikket på  nye plader, hvor Carl har forskellige roller som producer eller sangskriver. Carl Ryden har investeret rigtigt meget tid i Nabiha’s debut album og har troet på Nabiha helt fra start. 

Nabiha har en dansk manager, Mette Buhl, bosat i London på fjerde år og hun har gennem de sidste år oparbejdet et fantastisk netværk hos de største engelske og amerikanske pladeselskaber, Det var oprindeligt Mette, som satte Nabiha og Carl Ryden sammen, og dermed er en kommende verdensstjerne født med danske rødder og et gennemført skandinavisk engagement.  

Genrer

Flere Live Nation nyheder