Heartland Festival

Mere information

MARINA ABRAMOVIC, ANNE LINNET OG 13 ANDRE NAVNE FULDENDER HEARTLANDS FESTIVALPROGRAM

Heartland Festival er nu klar med det fulde program og tidsplan. Blandt dagens offentliggørelser funkler især performancekunstens superstjerne, Marina Abramovic, som vil være at finde i samtale med Tal R på Heartland Festival. Festivalens samtaleprogram byder også på møder mellem Brian Eno og Bjarke Ingels, Suzanne Brøgger og Christian Lollike og mange flere. Musikprogrammet får tilgang af nationalikonet Anne Linnet og himmelstormerne fra Chinah.

”Vores ambition er at skabe en festival, der er generøs og bevidst om, hvad den tilbyder folk:  
Muligheden for både at holde fest et af de smukkeste steder i Danmark og opleve noget, der holder længe efter at festivalen er løbet af stablen. Vi ville sammensætte et substantielt program, der skulle emme af berigelse og langtidsholdbare oplevelser, og det syntes jeg virkelig er lykkedes,” fortæller festivalens direktør og idémand, Ulrik Ørum-Petersen.

Fire slags oplevelser på Heartland Festival
Heartland er en nyskabelse på den danske festivalscene. Festivalprogrammet er et af Nordens mest ambitiøse og bygget op omkring fire oplevelser; nemlig musik, samtaler, kunst og mad, der i en samlet festivaloplevelse både skaber plads til fest og fordybelse for Heartlands gæster til juni på Egeskov Slot. Heartland henter inspiration fra internationale festivaler som Latitude, Green Man og Wilderness og drømmen er at tilbyde en festivaloplevelse, der er enestående på dansk jord, til alle, der interesserer sig for kultur – uanset alder og festivalerfaring.

I forbindelse med offentliggørelsen af det fulde program for den første Heartland Festival, udtaler Ulrik Ørum-Petersen:

”Jeg er meget glad og stolt over det færdige program vi i dag kan præsentere og syntes, det er lykkedes os at tilføre noget helt nyt til det danske kultur- og eventlandskab. Niveauet indenfor alle de fire indholdsområder er tårnhøjt, og jeg er overbevidst om, at der er en magisk weekend i vente til juni.”

Samtaler mellem nogle af tidens mest interessante personligheder
Heartland Festival ønsker med samtaleprogrammet at give publikum underholdende live-samtaler og stof til eftertanke – som en slags take-away med åndelig føde. Hver samtale har en varighed af 50 minutter og består af to nøje udvalgte personligheder fra forskellige baggrunde og en markant moderator.

Dagens offentliggørelser fuldender Heartlands samtaleprogram med blandt andet en samtale mellem Marina Abramovic og den internationalt efterspurgte, danske kunstner Tal R, der sammen med moderator Tine Colstrup vil debattere emnet “On the escape from normality” foran festivalpublikummet.

Publikum kan også opleve samtaler mellem bl.a. Brian Eno & Bjarke Ingels (”On instruments of change”, moderator Kristian Leth) og Carsten Jensen & Tobias Lindholm (”Om det gode”, moderator Jakob Sheikh), Åsne Seierstad & Janus Metz (”Om ondskab”, moderator Jes Stein Pedersen), Martin Krasnik & Mikael Bertelsen (”Om samtalen”, moderator Ane Cortzen).

I alt vil ni samtaler med markante profiler under interessante overskrifter tage pulsen på livet og vores verden anno 2016. Samtaleprogrammet præsenteres i samarbejde med Politiken og Gyldendal har bidraget til at skabe flere af samtalerne.

Programchef for Heartland Samtaler, Rasmus A F Quistgaard, udtaler:
”Vi laver de samtaler, vi selv tørster efter, men bare sjældent har adgang til: Samtaler med de mest inspirerende personligheder, vi kan finde i ind- og udland. Samtaler uden fastsatte skyttegrave, men til gengæld med perspektiv, engagement og høj kvalitet. Samtaler, der går bag om den verden, vi er i netop nu.”

Se det fulde samtaleprogram nederst.

Sprøde toner i anderledes omgivelser
Musikken på Heartland lefler for et kræsent publikum. Den serveres fra to scener i de fantastiske omgivelser ved Egeskov Slot, hvilket skaber rum for fantastiske samspil mellem nyt og gammel, analogt og digitalt og, ikke mindst, kunstner og publikum.

Med tilføjelsen af Anne Linnet og Liss til line-uppet er Heartlands musikprogram nu fuldstændigt.

Ingen anden dansk sanger og sangskriver har som Anne Linnet printet sig ind i generationer af danskeres musikalske forståelse. Med med hits som "Smuk & Dejlig", "Glor På Vinduer", "Barndommens Gade", "Tusind Stykker" og "Forårsdag" har hun ageret soundtrack til vores liv i mere end 40 år og hendes sange fremstår i dag lige så aktuelle som nogensinde før.
Med Anne Linnet på scenen får Heartland Festival en samlende musikalsk oplevelse der med garanti vil vække tårer og begejstring hos publikum uanset alder musikalsk opdrag.

Medlemmerne i trioen CHINAH har tilsammen tre meget forskellige musikalske baggrunde: Fra sangerinden Fine Glindvalds opvækst i folkemusiktraditionen, over guitarist Simon Kjær Andersens baggrund med improvisationsjazzen til den klassisk uddannede klaverspiller Simon Lars Gustav Andersson på synth. Sammen har de fundet noget nyt for dem alle: Elektronisk pop med delikate melodier, afslappede vokaler og oprigtige sangtekster. Trioen lykkes med den svære opgave at udtrække det følsomme og bløde fra selv de koldeste elektroniske lyde. Bare giv deres single ‘Colder’ et lyt.


Anne Linnet og Chinah føjer sig til et i forvejen et line-up, der i forvejen tæller The Flaming Lips, Mark Ronson, Editors, Sun Kil Moon, Mercury Rev, Low, Låpsley, Michael Kiwanuka og mange flere.

Se det fulde musikprogram nederst.

Lækkerier til gane, mave og sjæl
Heartland Festival løftede tidligere på ugen sløret for et appetitligt madprogram. Til forskel fra musik- og kulturfestivaler generelt har madoplevelserne på Heartland lige så stor prioritet som festivalens tre andre oplevelser. Madprogrammet bliver en vægtig del af festivaloplevelsen, som både byder på gastronomiske fortællinger og mad, der består af 75 % gode fynske råvarer ud fra et ambitiøst princip om, at Heartland Festival skal være Danmarks første terroir-festival.

Således lokker Mette Martinussen (1. Th og Madeleines Madteater) med sin iscenesættelse af Heartland Banquet, der præsenterer de bedste, fynske råvarer i en treretters menu kreeret af Per Hallundbæk fra Falsled Kro (Fyn), Mark Lundgaard fra Kong Hans Kælder (København)og Jesper Koch fra restaurant Koch. Heartland Banquet vil kunne opleves både fredag og lørdag til frokost og aften.

Refleksion i kontrasternes land
Samtidskunst i verdensklasse får fantastisk modspil fra renæssancearkitektur, når Brian Eno og A Kassen udstiller hvert deres installationsværk i hhv. Riddersalen på Egeskov Slot og i den smukke slotshave.

Idéen med at præsentere samtidskunst på Heartland Festival handler om kontraster: At trække samtidskunst til festivalen, at præsentere den under åben himmel og at gøre det ved et slot, der blev bygget i 1500-tallet. Kunstprogrammet skabes i samarbejde med bl.a. Brandts i Odense og Charlottenborg i København.

Ud over Brian Enos værk The Ship og A Kassens stedsspecifikke installation, vil publikum også kunne opleve verdenskendte kunstnere på samtalescenen på Heartland Festival.

”Samtidskunsten på Heartland vil altid være som en tidsmaskine eller et ormehul.
Kontrasten mellem Egeskov Slot og samtidskunsten bliver som et ægteskab mellem en Inka-pyramide og en jumbojet,” fortæller programchef for Heartlands kunstprogram, Rasmus A. F. Quistgaard.


www.heartlandfestival.dk

Heartland Festival er støttet af:
Faaborg Midtfyn Kommune
Region Syddanmark
Udvikling Fyn
Beckett-Fonden